Deel deze pagina:
Erik Spaan
Erik Spaan
26-5-1974 - 4-12-2022
Erik Spaan
26-5-1974 - 4-12-2022

Ter nagedachtenis aan Erik Spaan

Sinds aardig wat jaren ben ik bezig met fotografie in de bredere zin. Natuur is de hoofdmoot van mijn fotografie. Ik kom vaak terug bij landschappen en het zien van lijnen en evenwicht in je omgeving.

Op pad in de natuur, met of zonder camera, en ervaren wat er aan leven om je heen is. Daar gaat het eigenlijk om. De rust en ongedwongenheid van de natuur en het dierenleven, heerlijk.

Dichtbij en/of ver weg
Reizen heeft altijd een zekere aantrekkingskracht. Je kom dan bijvoorbeeld op plekken die je in je woonomgeving niet hebt, je kunt er mensen treffen die heel anders zijn dan in je straat, dorp, land en werelddeel:-). Speciale weersomstandigheden met heel veel sneeuw en ijs, waarbij het aanwezig zijn in de natuur al een uitdaging en zeker een belevenis is. Een echte wereldreiziger ben ik ook weer niet. Ik merk dat ik het leuker vindt om plekken in Europa beter te leren kennen, dan dat ik nu exotische bestemmingen overal over de wereld moet zien.

In je eentje of met je vriendin aan de wandel langs de kusten in de highlands van Schotland. Super. En als je wat langer ergens bent dan kun je nog eens nadenken over wat je in een gebied aanspreekt. De kleine dingen die er zijn en niet alleen de spectaculaire landschappen.

Rustiek, verstilling, leegte, evenwicht, balans, lijnen, vlakken. Dat soort begrippen zijn dan de elementen waar je naar kijkt in de omgeving om je heen. Ik heb een natuurkundige achtergrond en vanwaaruit technisch, analytisch en structureel van aard. De kunst vindt ik zelf dan altijd om dat meer los te laten in je fotografie. Maar dat is niet altijd even makkelijk.

erikspaan.nl/
fotogroepf8roerdalen.nl/leden/onze-leden/leden-albums/erik-spaan/
vnf-nijmegen.nl/ledenoverzicht/leden-erik-spaan/

Erik is 48 jaar geworden

Zo onwerkelijk, zijn laatste hike.
`

Deel uw herinnering

Hier kunt u een herinnering delen door op een vragenkaartje te klikken of zelf een herinnering schrijven door op de knop te klikken. De geplaatste herinneringen komen niet online te staan. Deze zijn alleen zichtbaar voor directe nabestaanden. U kunt zoveel herinneringen delen als u wil.

Deel deze herinneringspagina

En laat anderen weten van het bestaan van deze pagina

Deze herinneringspagina is een initiatief van coöperatie DELA
Meer informatie